Oude verslagen 2019


Daverende stunt sna 3 in bekerstrijd

Geschreven door Sierd van Randen op 8 februari 2019


Het leek helemaal niets te worden met SNA 3 in de bekerwedstrijd tegen IJmuiden 2. Frans Groot werd geveld door de griep en Frank Aarts moest daardoor de jeugdcompetitie leiden. Gelukkig waren Jelle en Luuk bereid als invallers voor Frans en Frank te spelen.

Toch leek een uitslag als 1-7 of misschien 2-6 in het verschiet te liggen. Het moyenneverschil was gemiddeld 200. Maar bij 4-4 ging SNA 3 door. Een aardige utopie.

 

Bryan Tesselaar mocht het proberen tegen good-old Cees van der Vlis. Bryan ging onvervaard in de aanval en hield het nog lang vol. Maar het krachtsverschil was toch te groot (0-2). Ondertussen had Luuk Terweijden echter een dammetje genomen tegen Klaas de Krijger, die netto een schijf opleverde. Door heel secuur en rustig te spelen, hij gebruikte zijn tijd goed, wist Luuk een fraaie winstpositie op het bord te toveren (2-2). 
Ook Bert van Leyden ging er vol in tegen Cees van Duyvenbode. Cees gebruikte veel tijd om de winst te vinden. Maar ondanks hevige tijdnood, hij had slechts 30 seconden over, lukte dat "de oude meester" wel (2-4). Jelle van der Eng speelde tegen Jacqueline Schouten een superpartij. Eerst dwong hij schijfwinst af om vervolgens in het eindspel met oppositie toe te slaan (4-4).

De utopie was werkelijkheid geworden. SNA 3 naar de volgende ronde, IJmuiden 2 er uit!!